Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Росія перекидає елітні війська на Запорізький напрямок – ISW

Через просування українських захисників на Запорізькому напрямку Росія перекидає туди елітні війська з Луганської та Херсонської областей.

Про це пишуть в Інституті вивчення війни (ISW).

Зазначено, що 26 серпня український офіцер запасу повідомив, що російські війська перекинули частини 76-ї гвардійської десантно-штурмової (ДШВ) дивізії в район Роботиного з району Кремінної.

– ISW спостерігав за підрозділами 76-ї дивізії ПДВ, які діяли в районі Кремінної, але не може підтвердити, чи всі підрозділи 76-ї дивізії ПДВ були розгорнуті в цьому районі та які елементи залишилися поблизу Кремінної, – пишуть аналітики.

Також росіяни передислокували частини 7-ї гвардійської гірничо-стрілецької дивізії ПДВ з Херсонської області на лінію фронту в Запорізькій області.

У Інституті вказують, що це може свідчити про те, що війська РФ використовують відносно елітні підрозділи для посилення критично важливих ділянок фронту.

– Ця додаткова передислокація, якщо вона відповідає дійсності, ще більше підтверджує оцінку ISW, що відсутність значних оперативних резервів змусить російське командування здійснювати подальшу передислокацію і приймати рішення про те, яким ділянкам фронту надати пріоритет, – наголошують фахівці.

Раніше у Генштабі ЗСУ повідомили, що упродовж доби українські захисники знищили майже сотню одиниць ворожої техніки та ліквідували 550 російських окупантів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-27 11:03:33