Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Насильно вивезли до РФ: на грузинсько-російському кордоні застрягли 6 українців

У нейтральній зоні між кордонами РФ і Грузії “застрягли” громадяни України: п’ятеро з шести – це колишні ув’язнені з Херсонської області, яких примусово вивезли до РФ. МЗС України займається їхньою справою і проводить перевірку.

За інформацією грузинських ЗМІ, українці вже тиждень перебувають біля пункту пропуску Верхній Ларс.

– Це колишні ув’язнені з Херсонської області, яких російські силовики під час відступу вивезли до Росії досиджувати терміни. І ще один – українець, який в’їхав у Росію і потрапив у фільтраційний табір, – пише портал Новости-Грузия.

Волонтери змогли забезпечити їх їжею, водою і частиною медикаментів.

У МЗС Грузії заявили, що запропонували допомогу українському посольству для того, щоб пропустити цих людей через свою територію і передати їх в Україну, також було проведено спеціальну зустріч із повіреним у справах України Олександром Шульгой. Дипломат повідомив, що направив інформацію до Києва і чекатиме вказівок.

– МЗС разом із компетентними органами України займається справою шістьох українців, які наразі перебувають на російсько-грузинському кордоні. За наявною інформацією, згадані громадяни відбували покарання на тимчасово окупованій території України і були вивезені російською окупаційною армією в Росію, – повідомили агентству Інтерфакс-Україна в прес-службі МЗС України.

У відомстві зазначили, що наразі проводять перевірку їхніх осіб та юридичних аспектів відбування визначеного судом покарання, опрацьовують питання їхнього повернення в Україну.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-25 20:33:02