Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Деокупація Криму – Буданов пояснив, чому не справдилися його прогнози

Фото: Офіс президента

Попередні прогнози української розвідки щодо термінів деокупації Криму не справдилися, оскільки події на фронті розвиваються “повільніше, ніж хотілося”. Однак Україна просувається до своєї мети.

Про це розповів керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в одному з інтерв’ю.

– Так, випали з графіка. Так, на жаль, потрібно визнати, що події розвиваються повільніше, ніж мають бути за всіма розрахунками. Але є те, що маємо, – наголосив він.

Водночас Буданов звернув увагу, що зараз події в тимчасово окупованому Криму розвиваються значно динамічніше, ніж минулого року. Не кажучи вже про період до повномасштабної війни.

– Якщо подивитися на Крим і на той рівень бойових дій, які відбуваються на території півострова, то ви зрозумієте, що нема з чим порівнювати порівняно з 2022, я вже не кажу про період з 2014 по 2022 рік. Тобто ми йдемо до мети. Так, повільніше, ніж хотілося, повільніше, ніж розраховували, але йдемо, – зазначив керівник ГУР.

Буданов пояснив, що прогнози української воєнної розвідки базуються на фактах та цифрах, на перебігу подій, прогнозах за показниками економіки, військових тощо. Проте є також реальність, “яка відбувається на полі бою”.

– Реальність на полі бою виявилася менш інтенсивною, ніж сподівалися на той момент, – додав він.

Як відомо, Кирило Буданов прогнозував, що Збройні сили України зайдуть до Криму до кінця весни 2023 року. Наприклад, в січневому інтерв’ю The Washington Post він заявив, що “ми повинні зробити все, щоб до літа Крим повернувся додому”.

Керівник ГУР також заявляв, що з середини й до кінця весни 2023 на Україну очікують вирішальні бої, що стануть переломним моментом у війні.

У ніч на 24 серпня 2023 року ГУР Міноборони за підтримка Військово-морських сил ЗСУ провели спецоперацію в Криму. Спецпідрозділи висадилися на берег та встановили державний прапор. Відбувся бій із підрозділами РФ, під час яких окупанти зазнали втрат в особовому складі та техніці. Українські військові, виконавши завдання, повернулися без втрат.

Джерело: Крим. Реалії

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-24 22:14:52