Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Стефанчук анонсував розгляд важливих для ветеранів законів

З початку повномасштабного вторгнення РФ парламент ухвалив багато законів, спрямованих на підтримку ветеранів, і готується до розгляду ще низка, зокрема щодо спрощення процедури отримання статусу учасника бойових дій (УБД).

Про це заявив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час виступу на VI Міжнародному ветеранському форумі Україна. Ветерани. Майбутнє.

– До прикладу, травні 2023 року ми прийняли закон щодо удосконалення питань оформлення документів та лікування військових час воєнного стану, а у червні Рада ухвалила зміни, що унормовують тривалість відпусток військовослужбовців під час дії воєнного стану та виплату додаткової винагороди, – нагадав спікер.

Також за його словами, найближчим часом Рада планує розглянути законопроєкт, яким передбачено надання оплачуваної відпустки тривалістю до 60 календарних днів людям, які приступають до роботи після звільнення з військової служби.

– І буквально вчора зареєстровано два великих законопроєкти, які ми розглянемо на найближчому засіданні парламенту, які спрямовані на спрощення процедури отримання статусу УБД, запровадження Єдиного державного реєстру військовослужбовців та окремого статусу захисника й захисниці України, – повідомив Стефанчук.

Він наголосив, що ухвалення цих документів дозволить диференціювати підтримку ветеранів.

Фото: Руслан Стефанчук

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-22 13:30:33