Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Канаді масштабні пожежі та небо червоного кольору через вогонь – ВІДЕО

У Північно-Західних територіях Канади вирують масштабні пожежі, через які багатьом мешканцям довелося евакуюватися.

Як повідомляє CNN, накази про евакуацію віддали у канадському місті Єллоунайф, де проживає близько 20 тис. людей, а також у кількох населених пунктах на північному-заході. Повідомляється, що масштабна пожежа насувається на місто та головну магістраль.

У соцмережах публікують відео, на якому повітря в регіоні забарвилося у криваво-червоний колір.

Зазначається, що дим від масштабних пожеж у Канаді докотився до США, принісши з собою шкідливе забруднення і погіршивши якість повітря.

— Ми продовжимо зосереджуватися на допомозі найбільш вразливим верствам населення і будемо там стільки, скільки буде потрібно, – сказав міністр оборони Білл Блер.

За словами міністра у справах муніципалітету та громад Шейна Томпсона, надзвичайний стан дозволяє виділити більше ресурсів для гасіння понад 230 активних пожеж.

Влітку 2023 року внаслідок пожеж у Північно-Західних територіях згоріло понад 2 млн гектарів лісу. Наразі по всій території активні 236 лісових пожеж, тож цифра, ймовірно, зросте.

Цьогоріч пожежі охопили частини майже всіх 13 провінцій і територій Канади. Для боротьби з вогневою стихією залучали армійські підрозділи.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-19 01:27:15