Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Виробництво деяких категорій безпілотників в Україні зросло в 100 разів – Федоров

У порівнянні з минулим роком виробництво деяких категорій безпілотників в Україні зросло в 100 разів.

Про це розповів віцепрем’єр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

– Виробництво вже зросло, за деякими категоріями більш ніж у 100 разів, якщо порівнювати з минулим роком. Дронів потрібно ще більше. І буде, – наголосив він.

Федоров прокоментував повідомлення російських пропагандистських ЗМІ, що РФ наростила виробництво дронів Ланцет від початку повномасштабної війни. Цю інформацію активно обговорювали напередодні.

А вже під ранок 17 липня стався черговий інцидент на Кримському мосту, який сполучає територію РФ із тимчасово окупованим Кримом.

– Вчора мережу розірвало відео з виробництва російських дронів Ланцет. А сьогодні Кримській міст розірвали морські дрони. І так буде по кожному виду дронів, – зазначив віцепрем’єр.

Федоров додав, що в умовах війни краще не озвучувати зайві деталі про виробництво зброї, а діяти та забезпечувати Сили оборони України.

Як відомо, в Україні ухвалили низку рішень, спрямованих на пришвидшення та спрощення виробництва дронів. У березні Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка прискорює створення та постачання українських безпілотників на фронт.

Згодом Верховна Рада ухвалила два законопроєкти, які мають полегшити виробництво дронів в Україні. Складові для виготовлення БпЛА звільнили від мита та ПДВ. Закони вже підписав президент Володимир Зеленський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-17 16:57:47