Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Окупанти понад усе намагаються утримати свої позиції на Бахмутському напрямку – Череватий

Фото: Генштаб ЗСУ

Російські військові понад усе хочуть зберегти свої позиції під Бахмутом і сам Бахмут, тому постійно стягує тули резерви та техніку.

Про це в ефірі національного телемарафону Єдині новини заявив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий 

– Ворог понад усе хоче зберегти свої позиції під Бахмутом і сам Бахмут. Відтак він постійно стягує туди резерви. Він намагається іноді контратакувати. Проте ми бачимо цю тенденцію і постійно вражаємо ворога вогнем, відповідними ударами гасимо спроби контратакувати, – сказав він.

Втім попри це, за останній час в окупантів не було жодних успіхів у контратаках.

Череватий зазначив, зо на Східному напрямку найактивніше під Бахмутом, де Сили оборони утримують ініціативу, проводять штурмові дії, видавлюють ворога. Ворог намагається контратакувати, посилено завдає артилерійських та авіаційних ударів. Проте успіх і ініціатива залишаються за українською стороною. 

На Лимано-Куп’янському напрямку, ворог продовжує атакувати позиції українських військ, також застосовуючи всі види ураження.

– У нашій операційній зоні за цю добу було нанесено понад тисячу сто п’ятдесят  артилерійських ударів різними типами мінометів, ствольної артилерії, реактивними системами залпового вогню. Відбулося 15 боєзіткнень, в ході яких 121 окупант був знищений, 256 зазнали поранень, – додав речник.

Крім того, він зауважив, що за добу Сили оборони там знищили чотири ворожих танки, дві самохідні артилерійські установки, чотири бойові машини піхоти, два міномети та кілька безпілотників.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-17 13:06:30