Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Потрібен інший підхід: Резніков анонсував зміни у роботі військкоматів

Фото: Міноборони

В Україні планують змінювати роботу територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (військкоматів), які можуть перетворитися на сучасні центри надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Відповідні зміни анонсував міністр оборони України Олексій Резніков в ефірі інформаційного телемарафону.

На його думку, потрібно принципово змінювати радянську спадщину, яка нині існує у військкоматах, та створювати максимальну цифровізацію.

– Нам потрібно змінювати підхід, скасовувати призов, робити професійну армію, але робити зрозумілий пошаровий реєстр резерву в разі повномасштабної війни. Це означає, що головним нашим капіталом є люди, з ними треба працювати, – додав Резніков.

На думку міністра, Міністерству оборони необхідно змінювати підхід та створювати професійну армію, наприклад, повністю перейти на контрактну армію.

Після скандалу з начальником Одеського військкомату Євгеном Борисовим в Україні розпочинаються перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Нещодавно стало відомо, що він міг брати хабарі за оформлення документів, які дають відстрочку від мобілізації.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-09 22:34:36