Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

ЗСУ ще не використали свій потенціал – Сирський та Тарнавський про контрнаступ

Фото: Міноборони

Збройні сили України ще не досягли свого “повного потенціалу”, але командувач Сухопутних військ України Олександр Сирський та командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Олександр Тарнавський кажуть, що контрнаступ “йде за планом”.

Про це пони сказали в інтерв’ю ABC News.

— Поки що події розвиваються згідно з планами, які були розроблені і затверджені, – сказав Сирський.

А Олександр Тарнавський сказав, що ситуація “стабільна”. Він додав, що головне, що ЗСУ ще не використали свій потенціал.

Сирський зазначив, що ніхто з союзників Україну не підштовхує з контрнаступом, є бажання самих військових досягти певних рубежів, однак вирішити це у спокійному місці – одне, а виконати “в умовах шаленого опору противника” – інше.

— Я б назвав це природним процесом досягнення нашої перемоги без жодного тиску чи підштовхування з чийогось боку, – сказав Сирський.

Відповідаючи на запитання, чи впевнений він у тому, що Україна зможе повернути під повний контроль Бахмут, Сирський сказав: “Так, звичайно. Я впевнений”.

За словами Сирського, ворог зазнає у вісім, а то й у десять разів більших втрат, особливо за кількістю загиблих військовослужбовців.

ABC News зазначає, що нині генерал Сирський здійснює нагляд за українськими силами навколо Бахмута та на сході, де цього тижня українські війська просунулися вперед на південному фланзі.

Зі свого боку, генерал Тарнавський, який керує контрнаступом на півдні, сказав, що ситуація “стабільна” і що Україна ще не використала “весь свій потенціал”.

Обидва генерали подякували США за військову підтримку, зазначивши, що бронетехніка, надана Заходом, змінює ситуацію на полі бою. Проте, як на сході, так і на півдні українські війська стикаються з величезними мінними полями на окупованій Росією території, ворог атакує техніку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-05 12:36:23