Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

В Інституті Амосова 16-річній дівчині зробили унікальну операцію на серці

У родині 16-літньої Лізи сьогодні світо – повернення до життя.

Завдяки Благодійній організації Серця Майбутнього, юній пацієнтці в Інституті Амосова встановили серцевий імплант оклюдера.

Операція пройшла успішно. Без розрізів, без використання препаратів проти згортання крові й практично без болю. Спеціальний катетер увели в стегнову вену, а далі маленька парасолька почала рятувати серце, закриваючи невеличке віконце.

Ліза з багатодітної родини, у сім’ї  п’ятеро дітей. Їх виховують у любові – один до одного і до рідної країни. Батько пішов добровольцем захищати від підступного агресора рідну землю і своїх дітей, бо просто не міг інакше.

Чоловік знав, що останнім часом дівчина страждала на задишку, у неї синіли ноги та губи, а ще юну Лізу постійно накривала втома. Вроджену ваду серця у дівчинки виявили в Інституті Амосова.

Василь командир взводу стрілецької роти, парамедик, як ніхто знає ціну життя. А особливо – коли це життя твоєї донечки. Тому попри складну ситуацію на фронті, чоловік отримав відпустку на кілька днів, щоб побути з донькою, підтримати її.

Лізі затишно і спокійно в обіймах найріднішої людини. Вона посміхається.

Це – їхня перша велика перемога на двох. А другу чоловік мужньо виборює щодня на передовій уже для усіх нас.

Життю дівчини тепер нічого не загрожує. Але фахівці стверджують, що таку операцію дітям краще виконувати у віці від 2 до 5 років. Це найбільш ефективно.

Джерело і фото: Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-05 11:11:00