Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

В Ужгороді п’яний майор облаяв військового та двічі вдарив його дружину. В Міноборони відреагували

В Ужгороді 25 червня п’яний майор Закарпатського ОВК Костянтин Варі в магазині облаяв військового, а згодом вдарив його дружину.

Потерпіла Тетяна Новак боїться, що ганебний вчинок офіцера залишиться непокараним.

Того дня Тетяна разом із чоловіком Євгеном зайшли до продуктового магазину. У черзі на касі до них причепився п’яний чоловік у цивільному одязі і у грубій формі запитав військового, чи він служив, чи втік.

Євген спокійно відповів, що служить в 15-му гірсько-штурмовому батальйоні, а після оборони Соледару визнаний обмежено придатним. Таке пояснення не сподобалося майору і він почав лаяти військового та жінку.

– Він видав нецензурний малозрозумілий монолог, загальний зміст якого зводився до – ви не місцеві і це одразу видно, нащо ви приїхали, а ви знаєте хто я, а я майор, це мій район, мене всі знають, – Тетяна процитувала слова офіцера.

Продавчиня знала Костянтина Варі і теж намагалася його заспокоїти. Проте п’яний майор почав розмахувати руками, штовхнув Тетяну, а її чоловіка долонею в голову. Продавчиню попросили викликати поліцію, проте вона проігнорувала.

Подружжя вийшло з магазину до зупинки та почало викликати поліцію. Коли військовий Євген телефонував, до них підійшов Варі та хотів вдарити чоловіка. Проте якоїсь миті передумав та підбіг до жінки і завдав їй удару кулаком у щелепу. Жінка впала. Майор схилився над нею та ще раз вдарив – у ліву скроню. Все відбувалося настільки швидко, що Євген просто не встиг зреагувати та завадити Костянтину Варі.

– Поки чекали поліцію, до нас почали сходитись люди. Вони розповіли, що Костянтин не перший раз нападає на людей, зокрема жінок, але місцеві жителі його бояться і заяви не подають. Дочекатись поліції і дати свідчення теж охочих не знайшлось, – розповіла Тетяна.

Варі Костянтина поліція знайшла в його власній квартирі, затримали. Тест на вміст алкоголю показав 2.04 проміле. Медики швидкої констатувала у жінки забій щелепи. Подружжя написало заяву до поліції та дало пояснення. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1, ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження).

Далі жінка розповіла, що їй телефонували з Закарпатського ОВК і просили “обговорити інцидент і врегулювати все мирно”.

В поліції дізнавач Турус Ю.Ю. тільки після наполегливих прохань Тетяни запросив до себе в кабінет і дав направлення на судово-медичну експертизу. Згодом з’ясувалося, що в травмпункті забули проставити необхідні печаті на довідку, а дізнавач Турус забув додати до направлення супровідний лист. Довелося повертатися до травмункту, де подружжя вислухало від персоналу купу відмовок і зневажливих коментарів.

Зрештою всі печаті на довідку поставили. Тетяна та Євген повернулись у відділок і нагадали Турусу про супровідний лист. Той відповів, що листа напише “завтра, може післязавтра” і передасть судмедексперту. Навіть за чотири дні Турус не передав документ судмедексперту. Коли Тетяна зателефонувала до відділку, їй повідомили, що поліціянт пішов у відпустку на невизначений термін.

– Впродовж тижня дізнавач не відповів конкретно на жодні мої питання стосовно справи. Я не знаю, чи вилучили з магазину камери, чи опитали свідків, чи долучили протокол затримання з доказами, що Варі був в стані алкогольного сп’яніння, – заявила Тетяна Новак і наголосила, що її сім’я не має зв’язків чи грошей на адвоката.

Під публікацією Тетяни з’явився коментар першого заступника міністра оборони України генерал-лейтенанта Олександра Павлюка. Він попросив дружину військового розписати деталі ситуації в електронному листі для того, щоб уповноважені особи могли з нею зв’язатися.

Олександр Павлюк наголосив, що жоден випадок, який ганьбить звання офіцера, не буде залишений без жорсткої реакції.

Міноборони України

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-03 12:23:19