Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Акула п’ять разів вкусила туриста: у Єгипті чоловіка врятували дельфіни

У Червоному морі в Єгипті на чоловіка на ім’я Мартін Річардсон напала акула-мако. Вона п’ять разів вкусила його, проте смерті туристу вдалося уникнути завдяки допомозі дельфінів.

Про це пише dailystar.co.uk.

– Акула не мала причин зупинятися. Я втратив приблизно 2,8 л крові. У вашому тілі всього від 4,5 до 5 л. Я глянув на гори. Я здався, – розповів він у новому шоу National Geographic Врятовані від акули.

Саме тоді з’явилися дельфіни, і атака раптово припинилася. Незабаром Річардсона забрали на човні до лікарні, де йому наклали понад 300 швів.

– Я твердо вірю, що дельфіни врятували мені життя, – стверджує він.

Експерти поставили під сумнів, чи справді морські ссавці допомагали людині, бо вони, можливо, насправді захищали себе.

– Дельфіни бачать велику хмару крові, вони знають, що поблизу перебуває акула, – каже професор факультету біологічних наук Міжнародного університету Флориди Майк Гейтгаус.

Він додав, що якби у істот були дитинчата, вони могли б запідозрити, що акула хоче напасти на їхніх дитинчат і перейти в наступ.

– Можливо, вони не намагалися врятувати Мартіна, – говорить він.

Гейтгаус сказав, що було багато випадків, коли дельфіни і навіть кити захищали людей, але здебільшого це не було з любові до них. Але, за його словами, це той випадок, коли дійсно здавалося, що дельфіни рятують людей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-02 18:35:00