Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Топ-10 країн світу з найбільш нездоровими звичками — експерти

Експерти спеціалізованого медичного ресурсу Medical Aid під час дослідження визначили країни з найбільш нездоровими звичками у світі.

Розглядаючи такі фактори, як споживання алкоголю, паління тютюну, рівень ожиріння і захворювання, що передаються статевим шляхом (ЗПСШ), вчені показали, що в першу десятку країн із найнездоровішими звичками увійшли:

1. Болгарія
2. Латвія
3. Аргентина
4. Сполучені Штати
5. Литва
6. Хорватія
7. Угорщина
8. Естонія
9. Німеччина
10. Південна Африка.

У Болгарії було зафіксовано найвищий рівень куріння: 35,5% населення споживали тютюнові вироби. Крім того, ця балканська країна посіла сьоме місце за середнім річним споживанням алкоголю – 11,2 літра на душу населення.

Об’єднавши ці бали з високими рейтингами за більшістю інших факторів, Болгарія отримала загальний коефіцієнт нездорового способу життя 7,94.

Другою країною з найбільш нездоровими звичками стала Латвія з показником нездорового способу життя 7,16. У цій прибалтійській країні зафіксовано найвище річне споживання алкоголю – 12,9 літра на душу населення, а також четверте місце за поширеністю куріння.

Крім того, Латвія також посіла дев’яте місце за поширеністю венеричних захворювань, що вказує на те, що незахищений секс є серйознішою проблемою в країні, ніж деінде у світі.

Ставлення людини до свого здоров’я є результатом безлічі різних чинників: від її індивідуальних уподобань до середовища, в якому вона виросла, і культури, до якої належить, зазначили в Medical Aid.

Джерело: Express

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-02 14:23:11