Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Глава ЦРУ пояснив, як заколот Пригожина вплинув на Росію

Збройний заколот приватної військової компанії Вагнера в Росії, що стався минулого тижня, свідчить про “роз’їдаючий вплив” війни в Україні на російське суспільство.

Про це заявив директор ЦРУ Вільямс Бернс, виступаючи на заході, організованому Фондом Дітчлі, який проводить конференції, присвячені британо-американським відносинам, в Оксфордширі.

Заява Бернса сталася після того, як стало відомо, що він нібито здійснив секретну поїздку в Україну для зустрічі з президентом Володимиром Зеленським та співробітниками розвідки.

– Вражає, що (власник ПВК Вагнер Євген, – Ред.) Пригожин передував своїм діям уїдливим звинуваченням на адресу Кремля в безглуздому обґрунтуванні вторгнення в Україну і на адресу російського військового керівництва під час війни, – сказав він.

Перед тим як почати збройний заколот проти Кремля, Пригожин випустив серію аудіозвернень, у яких він звинуватив російських військових керівників у спробі “обдурити громадськість і розповісти історію про те, що з боку України була якась божевільна агресія, що – разом з усім блоком НАТО – Україна планувала напасти на нас”.

Вільям Бернс, коментуючи це, припустив, що наслідки “цих слів і цих дій даватимуться взнаки ще певний час”, що стане яскравим нагадуванням про “ефект, що роз’їдає війну Путіна на його власне суспільство і його власний режим”.

Джерело: The Guardian

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-01 22:57:44