Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Підвищення тарифів на воду в Україні з 1 липня 2023 – рішення можуть переглянути

Фото: Урядовий портал

Рішення підвищити тарифи для українців на централізоване водопостачання та водовідведення не погоджено з Кабінетом міністрів. А тому відбудуться консультації щодо його перегляду.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він нагадав, що рішення ухвалила Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Шмигаль запевнив, що з урядом такий крок ніхто не узгоджував.

– Рішення неприйнятні. Рішення не погоджені з урядом. Під час війни ми маємо діяти єдиною командою, особливо в таких чутливих сферах, як енергетика та тарифоутворення, – наголосив прем’єр.

Шмигаль уточнив, що дав сьогодні доручення міністру енергетики Герману Галущенку та Міністерству інфраструктури України “провести додаткові консультації з НКРЕКП щодо можливості перегляду таких рішень”.

Прем’єр зазначив, що уряд під час війни робить все можливе для забезпечення “соціальної справедливості”: підвищує пенсії, виплачує субсидії, допомагає регіонам, щоб вони не піднімали тарифи на тепло і гарячу воду.

– Тоді як непогоджені рішення комісії йдуть у розріз із політикою уряду, – підсумував Шмигаль.

Як відомо, 29 червня НКРЕКП затвердила підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для українців. З 1 липня тарифи підняли для 34 компаній, зокрема для Київводоканалу, водоканалів багатьох обласних центрів і великих міст.

Тарифи на холодну воду та водовідведення у середньому мають зрости на 32%. Для деяких водоканалів підвищення запланували в два етапи: з 1 липня та з початку вересня.

За підрахунками регулятора, через підвищення тарифів платіжка “для середньостатистичної сім’ї” зросте приблизно на 60 грн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-01 18:11:12