Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

СБУ затримала кропивничанина, який допомагав ФСБ готувати ракетні удари

Служба безпеки України затримала мешканця Кропивницького, який допомагав росіянам готувати нові ракетні удари по аеродромах Кіровоградської області.

Зрадника ще на початку року завербував кадровий співробітник 5-ї служби ФСБ РФ, який зараз перебуває у тимчасово окупованому Криму.

Російський агент мав зібрати інформацію про технічний стан українських аеродромів та можливу наявність там бойових літаків і складів із боєприпасами для ЗСУ. Також зловмисника цікавило розташування вогневих позицій систем протиповітряної оборони поблизу аеродромів.

За свою роботу зрадник отримав від ФСБ 10 тис. грн у криптовалюті. Росіяни планували використати передану їм інформацію для нових повітряних атак на інфраструктуру.

Проте співробітники СБУ затримали ворожого поплічника, коли той проводив фільмування на території однієї з військових частин ЗСУ. У телефоні знайшли докази листування зі співробітником ФСБ.

На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі він під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-29 10:48:52