Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як смажити кабачок в яйці та борошні – покроковий рецепт

Кабачок – один з найулюбленіших літніх овочів для більшості українців. З них можна приготувати кабачкове соте, оладки, крем-суп, рагу, запіканку, ікру та багато інших дієтичних страв.

Але смажені кабачки у клярі – завжди виграшний варіант, адже вони зберігають свою соковитість як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Як смажити кабачки в яйці та борошні – читайте в покроковій інструкції від Фактів ICTV.

Смажені кабачки в яйці та борошні: що знадобиться

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Сіль, чорний перець на ваш смак.
  • Італійські трави – на ваш смак.
  • Олія – 3 ст. л.

Як смажити

  1. Спершу ретельно помийте та витріть кабачок паперовим рушником.
  2. Відріжте хвостики та наріжте кабачок на кружальця.
  3. Перекладіть нарізаний кабачок у миску, додайте улюблені спеції. Ретельно перемішайте.
  4. Візьміть дві миски. В одну насипте борошно, в іншу – вбийте яйце та перемішайте його до однорідності.
  5. Розігрійте сковорідку та влийте олію.
  6. Візьміть один шматочок кабачка, вмочіть його в яйце, а потім перекладіть в миску з борошном. Слідкуйте, аби яйце та борошно рівномірно потрапляли на кабачок.
  7. Після борошна викладіть кабачок на сковорідку та обсмажте з двох боків до золотистої скоринки.

Обсмажте таким способом увесь кабачок. Тепер приготуйте смачний часниковий соус. Для цього вам знадобиться майонез, часник та вода.

В маленьку миску вичавіть трохи майонезу, додайте краплину води та подріблений часник. Ретельно перемішайте соус, намастіть його на кабачки та насолоджуйтесь. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-28 14:37:41