Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Кулеба впевнений, що після заколоту Пригожина Путіну кинуть новий виклик

Хоч Україна і не має у своєму розпорядженні конкретних розвідданих, пов’язаних зі спробою заколоту глави Вагнера Євгена Пригожина, все ж неминуче, що хтось інший кине виклик президенту Росії Володимиру Путіну.

З такою оцінкою виступив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю американському телеканалу CNN.

– Для нас завжди було абсолютно очевидно, що це питання часу, коли хтось у Росії наважиться кинути виклик Путіну. Тому що ми бачили, як скорочується його влада і авторитет, і як Росія входить у дуже складну турбулентність. Пригожин – перший, хто наважився, але я не сумніваюся, що за ним так чи інакше підуть інші, – сказав Кулеба.

Кулеба також сказав, що брязкання ядерною зброєю Путіна є останньою спробою залякати з арсеналу глави Кремля.

– Чесно кажучи, я вважаю, що страх перед ядерною зброєю – це останній аргумент Путіна в його книзі. … Він вичерпав усі інші аргументи, – сказав він.

Міністр додав, що сьогодні вже є “очевидним, що його (російська, – Ред.) армія (нездатна, – Ред.) досягти своїх стратегічних цілей в Україні”.

– Він розуміє, що його вертикаль влади зруйнована. І тому в нього в кишені залишився тільки один останній аргумент. … Я думаю, що це не більше ніж гра на страху, тому що Путін занадто любить життя. Захід зробить велику помилку, якщо вирішить грати з Путіним у ядерну гру страху, – сказав Кулеба.

Міністр закордонних справ також висловив занепокоєння статусом Запорізької атомної електростанції, заявивши, що “ризик реальний”, поки російські війська утримують об’єкт.

– Звичайно, вони не хочуть, щоб їх звинуватили в тому, що вони спричинили ще одну ядерну катастрофу. Тому я думаю, що вони намагаються знайти спосіб провести цю операцію як неправдиву або як щось інше, що не буде безпосередньо приписуватися їм, – заявив він.

Нагадаємо, минулого тижня Кремль спростував заяву президента Володимира Зеленського про те, що Росія розглядає можливість проведення терористичної атаки на АЕС на окупованому півдні України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-28 00:10:05