Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Дуда порівняв Росію з диким звіром і пояснив, чому вона має програти війну

Фото: Офіс президента

Росії не можна дозволити виграти повномасштабну війну проти України, оскільки в такому разі агресор скоїть атаку на інші держави.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда в ексклюзивному інтерв’ю українським журналістам.

Він озвучив кілька причини, чому перемога України є важливою. По-перше, на найвищу повагу та підтримку заслуговує героїзм українських воїнів та простих українців.

Тому абсолютною умовою справедливого завершення війни буде лише перемога України.

– Народ, який так захищається від наступу армії, яка в рази більша, краще оснащена і озброєна… Для мене є чимось природним, що його просто необхідно підтримувати… Справедливість на боці тих, хто захищає свою свободу, незалежність, домівку, свою країну. Ми прекрасно знаємо, хто тут бандит, агресор і нападник, а хто жертва і хто захищається, – зазначив Дуда.

По-друге, за його словами, в разі перемоги РФ “продовжить наступати”. Це лише розпалить її імперіалістичні амбіції.

Президент Польщі порівняв Росію із диким звіром, який нападає на людей. Він додав, що в подібних випадках дикого звіра зазвичай вистежують і застрелюють, оскільки він став небезпечним.

– Так само і з Росією: якщо РФ “з’їсть” Україну, навіть частково, вона кинеться на решту України, щойно оговтається. А потім накинеться на інші країни: Польщу, країни Балтії, на країни колишньої сфери впливу Радянського Союзу, – наголосив Дуда.

Польський лідер припустив, що, можливо, інші країни Заходу цього не розуміють. Однак у Польщі це прекрасно усвідомлюють.

Анджей Дуда також описав своє бачення, яким має бути справедливе завершення війни. Йдеться про два аспекти.

По-перше, Україна має звільнити всі свої території у міжнародно визнаних кордонах. А по-друге, РФ має виплатити компенсацію за всю шкоду, завдану нашій державі, її інфраструктурі та українцям.

Дуда уточнив, що лише в такому випадку можна буде говорити про відновлення верховенства міжнародного права.

– Чим швидше ці гроші будуть отримані від РФ, хоча б через використання заморожених російських активів у світі для відновлення України.., тим швидше буде відновлена справедливість. І тим швидше ми повернемося до нормального світу, – заявив польський лідер.

Нещодавно Анджей Дуда зазначав, що в Україні зараз вирішується доля світу. Він закликав створити механізми, які забезпечать довгострокову підтримку нашої країни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-22 16:55:38