Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Від початку повномасштабної війни до лав ЗСУ вступили понад 11 тис. жінок – Наєв

Фото: Генштаб ЗСУ

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну російських окупаційних військ до лав Збройних сил України за власним бажанням було призвано понад 11 тис. жінок.

Про це повідомив командувач Об’єднаних сил ЗС України, генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Він зазначив, що з першого дня війни вони нарівні з чоловіками стояли в чергах до територіальних центрів комплектування, щоб долучитися до захисту нашої Батьківщини.

Жінки обирали найнебезпечніші спеціальності, поповнюючи лави гранатометників, кулеметників, стрільців і снайперів, іноді маючи найнеочікуваніші бажання стати навідницями танків, бути у складі обслуги гармат і мінометів.

– Вчителі, викладачі та науковці, інженери, економісти, юристи, медичні працівники, домогосподарки, молоді мами, які перебували в декретних відпустках… Усіх їх об’єднує те, що вони – справжні українські жінки, які не змогли всидіти вдома, коли їхня Батьківщина кричала на весь світ про допомогу.

І вони залишали свої домівки та сім’ї, комфорт і тепло, поверталися з-за кордону, нехтуючи розміреним життям. Вони не радилися ні з ким і не слухали нікого. Хоча всі вони усвідомлювали, яка небезпека чекає на них, – сказав Наєв.

Наразі в Сухопутних військах проходить службу понад 16 тис. військовослужбовців-жінок, у Повітряних силах – понад 7 тис., у Військово-морських силах – близько 2 тис., в Десантно-штурмових військах – близько 1 тис., в Силах територіальної оборони – понад 3 тис. військовослужбовців-жінок. Решта – в інших складових Сил оборони.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-22 16:34:49