Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Рівень води на Херсонщині продовжує знижуватися, загрози епідемії немає – Соболевський

Середній рівень води на Херсонщині продовжує зменшуватися і вже опустився нижче метра, але п’ять населених пунктів досі частково підтоплені, це близько 800 будинків. 

Про це на брифінгу в Media Center Ukraine – Ukrinform повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

Він розповів, що як тільки вода відходить, одразу починають працювати вибухотехніки, близько 30 бригад. Потім працюють правоохоронці, які фіксують збитки й наслідки, і вже потім заходять працівники комунальних служб, екологи та працівники ДСНС, які відкачують воду з підвалів. 

– Вони забезпечують вже ліквідацію цих наслідків. Вивозять усе, що вода залишила. В першу чергу це залишки, це біовідходи, які окремо вивозяться і знищуються, для того, щоб у нас була нормальна епідемічна ситуація. Станом на зараз вона контрольована. Немає у нас підстав вважати, що є загроза епідемії, – сказав Соболевський.

Він зазначив, що всі медичні заклади працюють у стані підвищеної готовності та забезпечені ліками, для того, щоб оперативно реагувати на випадок важких інфекційних хвороб.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-19 14:17:14