Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як отримати або обміняти водійські права: прості способи

Обміняти водійські права або відновити посвідчення можна кількома способами в Україні. У МВС нагадали, як це зробити легко і просто – для цього дається одразу три варіанти.

Як обміняти чи відновити права офлайн

Обміняти права або відновити документ у цьому випадку можна тільки через сервісний центр МВС. Для цього потрібно отримати талон попереднього запису на обмін посвідчення.

В обраний час потрібно з’явитися в сервісний центр – при собі потрібно мати паспорт громадянина України та документ з ІПН. У разі зміни імені, прізвища, по батькові або статі, потрібен і документ, що підтверджує зміну особистих даних. За наявності потрібно також і водійське посвідчення, яке потрібно обміняти.

Як обміняти чи відновити права через Дію

Аби замовити послугу через Дію, потрібно знайти рядок Послуги та обрати Заміна посвідчення водія.

Можна обрати документ як у лише електронному форматі, так і з пластиковою карткою. Фізичний документ можна буде забрати в зручному сервісному центрі.

Як обміняти чи відновити права через Кабінет водія

Функціонал аналогічний можливостям Дії, але крім отримання документа в сервісному центрі МВС, можна замовити послугу доставкою кур’єром або у відділення Укрпошти.

Нагадаємо, що в Україні спростили процес перереєстрації авто – тепер експертиза транспортного засобу не є обов’язковою послугою. Щоправда, це певні ризики для покупця, які він може взяти на себе. У теорії, це спростить і прискорить процес купівлі-продажу авто.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-19 13:51:02