Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ігнат пояснив, чим небезпечні модернізовані ракети до дивізіону ЗРК Бал під Брянськом

Російські модернізовані ракети Х-35У до дивізіону берегового ракетного комплексу Бал, який окупанти перекинули у Брянську область, мають збільшену дальність ураження.

Вони менші у порівнянні з іншими крилатими ракетами, тому їх важче виявляти.

Про це на брифінгу розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

– Модернізовані ракети Х-35У мають збільшений радіус. Росіяни пишуть, що до 500 км, але, я думаю, що це завищений показник. Точно ми знати не можемо, яка дальність ураження. Ну там 260 км, мабуть, є. Цього достатньо, щоб досягати певних об’єктів, по яких вони хочуть влучити з Брянської області. Ракета з цього комплексу має бойову частину до 150 кг. Якщо порівнювати з Х-101 чи Калібр, то там 400-450 кілограмів, – сказав речник.

Ігнат пояснив, що сама ракета є меншою, а це більш небезпечно, адже її важче виявляти. Її площа розсіювання менша.

До того ж, ракета призначена летіти над водою, а таким чином вона притискається нижче до землі.

За словами речника Повітряних сил ЗСУ, окупанти вже використовували такі ракети для атак по Одеській та Миколаївській областях. Українські військові навіть збивали Х-35У на цих напрямках.

– Цей дивізіон, які вони перетягнули, говорить про те, що у противника є дефіцит ракетного озброєння: крилатих ракет і балістичних. Саме тому такі речі як протикорабельні комплекси з’являються на півночі, де немає моря, але є Дніпро. Тому потрібно розуміти, що в будь-якому випадку є небезпека і до неї треба бути готовими, – додав Ігнат.

Раніше стало відомо, що росіяни перемістили у Брянську область дивізіон ЗРК Бал, який призначений для ураження кораблів.

Як повідомили у Генштабі, для семи областей України є загроза ударів ракетами типу Х-35 із комплексів Бал.

Зокрема, дальність стрільби комплексу дозволяє вражати об’єкти на території Житомирської, Київської, Полтавської, Черкаської, Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-15 17:26:51