Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

РФ потрібен інформаційний привід: Данілов пояснив, навіщо поширюють фейки про “поранення” Залужного

Фото: Факти ICTV

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов прокоментував дезінформацію російських пропагандистів начебто про поранення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

В ефірі національного телемарафону він заявив, що сьогодні Залужний доповідав на Ставці верховного головнокомандувача про загальну ситуацію та окремо – про Бахмутський напрямок.

– Перше питання – доповідав генерал Залужний відносно загальної ситуації, ситуації, яка відбувається на Бахмуті. Бахмут, те що кажуть росіяни, що вони його повністю взяли, не відповідає дійсності, – запевнив секретар РНБО.

Данілов припустив, навіщо російські пропагандисти поширюють фейки про поранення Залужного. На його думку, РФ намагається створити інформаційний привід, щоб відвернути увагу від подій у Бєлгородській області.

– Вони хочуть прибити інформаційний простір відносно тих ганебних явищ, які відбувалися на території Російської Федерації, де громадяни РФ перебували на Росії. Звичайно, їм потрібен зараз якийсь інформаційний привід. І вони зараз вирішили в такий спосіб перебивати інформаційну хвилю, розповідаючи про те, що не відповідає дійсності від слова зовсім. Все гаразд. Ніякого, те, що вони собі там придумали, немає. Щобільше, навіть не брав участь ні в яких процесах. Живий, здоровий, все добре, – запевняє Данілов.

Нещодавно російські пропагандисти почали поширювати фейк з посиланням на анонімні джерела, що Залужний нібито дістав травму голови та множинні осколкові поранення.

Це вже не перша спроба РФ поширити дезінформацію про головнокомандувача ЗСУ. Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр стверджувала, що РФ вигадала фейк про зникнення Залужного для деморалізації українських воїнів у Бахмуті Донецької області.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-24 18:44:11