Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Необхідно 100% захисту неба: Зеленський закликав дати винищувачі Україні

Фото: Факти ICTV

Президент Володимир Зеленський закликав світ посилити українські сили протиповітряної оборони, зокрема, за допомогою західних винищувачів. Про це він заявив у зверненні на саміті Ради Європи в Рейк’явіку.

Зеленський нагадав, що під час ракетного удару проти України у ніч проти 16 травня сили ППО збили 100% ракет, запущених Росією. Він наголосив, що цьому сприяли системи ППО, які інші країни передали ЗСУ.

– Рік тому ми не могли збити більшість ракет терористів, особливо балістичних. І коли я запитую, чи зможемо ми це зробити зараз, відповідь така: ми, в єдності, викладатимемося на 100% у будь-якій справі, – стверджує Зеленський.

Очільник держави додав, що Україна має велику територію, тому ЗСУ потрібні додаткові системи ППО та ракети.

– Нам потрібно більше: винищувачі, без яких жодна система ППО не буде досконалою. Я впевнений, що ми до цього дійдемо: 100% має бути нашим орієнтиром. Ми повинні дати 0% агресору, – вважає президент України.

У Рейк‘явіку офіційно стартував саміт глав держав та урядів Ради Європи. Це четверта зустріч в історії з часів створення організації у 1949 році. Востаннє лідери збиралися аж 18 років тому.

Саміт буде присвячений основним цінностям Ради Європи та підтримці України через конкретні заходи, спрямовані на досягнення справедливості для жертв російської агресії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-16 22:40:20