Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Збірна України з фехтування на шаблях взяла золото на етапі КС у Батумі

Жіноча збірна України з фехтування на шаблях виборола золото на етапі Кубка світу у грузинському Батумі. Ці змагання були також першими у кваліфікаційному періоді на Олімпіаду-2024.

У Батумі українки виступали у такому складі: Ольга Харлан, Аліна Комащун, Олена Кравацька та Юлія Бакастова.

Наша команда була 15-ю за посівом, згідно з місцем у світовому рейтингу. У другому раунді суперницями українок стали лідерки світового рейтингу збірна Франції, яку наші дівчата мінімально здолали з рахунком 45:44. Вирішальним у цьому протистоянні став останній раунд за участю Ольги Харлан – 8:5.

На шляху до золота збірна України з фехтування на шаблях здолала ще три команди із першої десятки рейтингу: Італію, Азербайджан та США.

Це золото для нашої жіночої збірної на етапах Кубка світу стало першим з січня 2016 року. Відтоді українки ще двічі виходили у фінал, але поступалися, задовольнившись сріблом.

Зараз Україна очолює кваліфікаційний відбір на літні Олімпійські ігри-2024 у жіночій команді на шаблях. Крім того, ця перемога дозволить нашій команді піднятися у світовому рейтингу на 11-ту сходинку.

Жіноча збірна України змогла взяти участь в етапі Кубка світу у Батумі через недопуск до змагань росіянок, а саме лідерок збірної РФ Софії Позднякової, Софії Велікої, Яни Єгорян та Ольги Нікітіної.

Ольга Харлан, Фехтування

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-14 19:00:45