Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Хто переміг на Євробаченні 2023

На Євробаченні 2023, яке проходило у британському Ліверпулі, перемогла представниця Швеції Loreen з піснею Tattoo.

Євробачення 2023

На Євробаченні у 2022 році переміг гурт Kalush Orchestra з України, тому і конкурс у 2023-му мав би проходити у нас. Проте через повномасштабне вторгнення Росії у нашу країну, проведення Євробачення було неможливим. На підмогу пришла Велика Британія, яка запропонувала провести конкурс у себе, а саме в Ліверпулі. Однак організатори приділили багато уваги Україні та наші культурі. Зокрема, однією з ведучих стала українська рок-діва Юля Саніна з гурту The Hardkiss. До речі, саме вона й відкривала конкурс цього року.

Також на сцену Євробачення запросили й інших українських артистів. Так, співачка Alyosha показала номер про війну в Україні, під час якого лунала сирена.

Номер Марії Яремчук, яка у 2014 році посіла на конкурсі шосте місце, презентувала номер присвячених своєму батьку та легендарному композитору Назарію Яремчуку.

Особливу увагу відвели й іншим українським артистам, які свого часу відзначилися на сцені Євробачення. Свої виступи показали Вєрка Сердючка, Джамала, Go-A, Kalush Orchestra. 

Загалом склалося враження, що попри місце проведення у Ліверпулі, душа цьогорічного Євробачення повністю належала Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-14 02:02:03