Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Залужний розповів деталі підготовки до повномасштабного вторгнення РФ

Українські військові переміщали техніку та засоби протиповітряної оборони вночі, коли йшла підготовка до повномасштабного вторгнення РФ.

Про це розповів головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний в спецпроєкті Дмитра Комарова Рік за кадром. Генерал.

Журналіст запитав, що можна сьогодні розповісти про підготовку до повномасштабного вторгнення Росії.

– Я в голові аналізував всі можливі дії, мені інколи ставало дуже-дуже важко. А все це спонукало мене і мій колектив, Генеральний штаб, в тому числі  командувачів, шукати варіанти яким чином саме діяти в таких умовах: коли це буде переважаючий противник, коли це буде наступ майже з усіх напрямків і він буде досить потужний і досить стрімкий.

Він розповів, що наприкінці лютого були вичерпані усі “можливості нашої фантазії” щодо того, що можна було зробити ще.

Рішення щодо дій перевірялись багато разів, перевірялась їх ефективність і неодноразово могло скасовуватись через негативний результат.

– Це був величезний комплекс заходів, величезне було напруження людей які в цьому участь брали. В нас військової частини, бригади насамперед, могли переміститися від Закарпаття в Київську область, з Київської області в Херсонську область і врешті-решт опинитися в Одеській області, – розповідає генерал.

Він каже, що був проведений великий комплекс навчань, і не один, який дозволив повністю змінити конфігурацію протиповітряної оборони, внаслідок чого зберегти потенціал, який є і досі.

Головнокомандувач додав, що колись про це можна буде говорити більш детально.

На запитання журналіста, чи були переміщені техніки та ППО, він відповів ствердно.

Залужний каже, що це робилось в нічний час, а те, що це не помічали люди, означає, що ротація техніки була зроблена добре.

– Поки що казати про це детально немає сенсу. Має бути комплексний результат перемоги, ну а потім аналіз уже всього що відбувалося, – додав головнокомандувач.

Фото: ЗСУ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-12 23:00:35