Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Зернова угода близька до продовження – Міноборони Туреччини

У Міноборони Туреччини повідомили, що учасники переговорів зернової ініціативи наближаються до угоди про продовження Зернової ініціативи.

Про це повідомляє видання TRT World.

У відомстві зазначили, що переговори, які відбулися у Стамбулі із представниками чотирьох сторін були корисними та конструктивними.

У Спільному координаційному центрі зазначили, що під час зустрічі обговорювалося не лише продовження Зернової угоди, а й відкриття аміакопроводу Тольятті-Одеса.

Нагадаємо, 24 квітня в Міноборони РФ звинуватили Україну в начебто порушенні гарантій у рамках зернової угоди – через чергову “бавовну” в окупованому Криму. У Росії стверджували, що це начебто ставить під загрозу подовження зернової угоди після 18 травня.

А 26 квітня російська сторона вкотре заблокувала Чорноморський зерновий коридор. Через це чотири кораблі не змогли покинути порти Чорноморськ, Одеса та Південний. Серед них судно AKDENIZ-M, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН для доставки пшениці до Ефіопії. Ще одне судно чекало на прохід до порту Одеси.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-12 14:12:14