Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Влітку настане другий пік споживання електроенергії. Чи будуть відключення світла

Голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус заявив, що в спекотний літній період настає другий пік споживання електроенергії. Водночас ризик масових або ж постійних відключень світла – мінімальний.

Про це він сказав в ефірі національного телемарафону Єдині новини.

Голова комітету ВР з питань енергетики пояснив, що перший пік споживання електроенергії – зимовий, особливо в морозні місяці. Інший – літній, під час спеки, коли використовується охолодження.

Він розповів, що цього року в липні, серпні й можливо навіть у другій половині червня очікуються певні пікові навантаження. Внаслідок масованих ракетних обстрілів ризики для енергосистеми залишаються.

– Але чи є великим ризик того, що будуть масові або постійні відключення? Я думаю, що такий ризик мінімальний. Тому що різниця між літнім місяцем і зимовим – у трохи нижчому споживанні, по-перше, а по-друге, сонячний день довший і більше працює сонячна генерація, – сказав він.

Герус зазначив, що влітку протягом дня споживання вище, однак воно згладжується завдяки роботі сонячних електростанцій.

– Залишаються проблемними періоди вечірнього піка – з 19:00 о 22:00-22:30, тому що сонця вже немає, люди повертаються додому, вмикають електроприлади. В періоди літніх місяців у нас може бути певне навантаження, певні складнощі в декілька вечірніх годин – з 7 вечора до 10-10:30 вечора, – додав енергетик.

Нагадаємо, в Укренерго попереджали, що через атаки Росії по об’єктах інфраструктури України енергетична система досі перебуває у важкому стані, і це може призвести до дефіциту електроенергії влітку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-11 17:23:15