Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ розповів про структуру протиповітряної оборони Києва

Фото: Генштаб ЗСУ

Командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів про структуру протиповітряної оборони міста Києва.

За його словами Протиповітряна оборона столиці здійснюється за багаторівневим принципом ешелонування.

– Наприклад, перший ешелон створений з мобільних вогневих груп, завданням яких є знищення повітряних сил противника на найбільш загрозливих напрямках, – сказав він.  

На озброєнні у мобільних вогневих груп перебувають: ЗРК Оса-АКМ, ЗРК Avenger, ЗСАУ Gepard 1А2, ЗСУ Шилка, DM Stinger, ПЗРК Piorun, ПЗРК Ігла-1, ПЗРК Стріла-2, ПЗРК Stinger, ПЗРК Martlet, ПЗРК RBS – 70, ЗУ-23 тощо.

Своєю чергою другий ешелон створений з підрозділів Повітряних Сил ЗС України, на озброєні яких перебувають зенітно-ракетні комплекси малої та середньої дії ЗРК С-300П, Бук-Ml, С-125, ЗРК НАСАМС, ЗРК IRIS-T, ЗРК Crotale  тощо.

Мобільні вогневі групи/ Фото: Командування Об’єднаних Сил ЗС України

Мобільні вогневі групи/ Фото: Командування Об’єднаних Сил ЗС України

Наєв зазначає, що нарощування ефективності системи прикриття з повітря на найближчу перспективу буде реалізовуватися шляхом отримання озброєння та військової техніки як від країн-партнерів, так і від національних підприємств оборонно-промислового комплексу. 

– Це дасть змогу посилити наш повітряний простір не лише проти аеродинамічних, а й проти балістичних цілей, – наголосив командувач Обʼєднаних сил.

Нагадаємо, раніше Наєв повідомляв, що в прикордонних з Україною Брянській і Курській областях, а також у Білорусі Росія утримує близько 17 тис. своїх військових.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-11 12:30:51