Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Не вистачило б ресурсів на іншу техніку: американські військові про надання Україні F-16

Якби Україні надали бойові літаки F-16, то у США не залишилось б ресурсів на постачання іншої важливої для контрнаступу техніки.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявив полковник та спікер Об’єднаного комітету начальників штабів Дейв Батлер.

– Я можу трохи поговорити про це, як американець, не від імені міжнародного співтовариства. Нам виділено певну кількість ресурсів на Україну, а F-16 дуже дорогі. У росіян понад 500 винищувачів. І щоб мати можливість забезпечити українців такою самою чи хоча б конкурентоспроможною кількістю F-16, це потребувало б більше ресурсів, ніж нам дозволив наш уряд на даний момент, – каже він.

Крім того, Батлер наголосив, якби США почали постачати Україні F-16, це було б настільки дорого, що позбавило б ресурсів на іншу зброю.

– Ми не змогли б дати те, що Україні потрібно зараз: ППО, ЗРК Patriot, артилерійські снаряди, Abrams на підході тощо. Натомість ми витратили б всі наші ресурси на дуже складний технічно, дорогий в обслуговуванні, дорогий в експлуатації F-16. Насправді це зважування одного та іншого. У цьому разі, напевно, в повному обсязі не все може бути (одночасно, – Ред.), – зауважив полковник.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-11 11:19:46