Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Відбиратимуть ДНК-матеріал у наших захисників, бо не мусить бути невідомих солдатів

На міжвідомчій нараді, що відбулася під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук та за участі Уповноваженого зі зниклих безвісти та представників силових структур, обговорювалося надзвичайно важливе питання – ідентифікація військових, що боронять нашу країну.

На другий рік після початку повномасштабної війни стало зрозуміло, що ДНК- експертиза відіграє вирішальну роль у поверненні імен загиблих і зниклих безвісти наших захисників.

Вирішено, що найближчим часом буде налагоджено процес попереднього відбору ДНК-матеріалів у військовослужбовців, правоохоронців і членів добровольчих формувань територіальних громад.

Кожне відомство напрацьовує індивідуальний порядок відбору і зберігання ДНК-матеріалів. І ця робота вже на завершальному етапі.

Запевнення представників силових структур, що матеріали офіційно отриманих ДНК будуть оцифровуватися, вселяє надію, що дані на кожного воїна можна буде зберігати в його особовій справі.  Отже не виникне жодних проблем з ідентифікацією, які сьогодні, на жаль, трапляються дуже часто.

 – Попри всі складнощі, які диктують реалії сьогодення, в силових структурах оперативно напрацьовуються нові механізми, що спростять процес ідентифікації людей. Ми маємо всіляко цьому сприяти, – наголосила Ірина Верещук.

Джерело: Мінінтеграції

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-29 14:27:25