Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Скільки бізнесів планують залишитися в Україні після війни – опитування

Близько 64% продовжуватимуть розвивати бізнес в Україні після повномасштабної війни, а 36% планують залучили ще більше інвестицій.

Про це свідчать дані опитування міжнародних інвесторів в Україні, оприлюдненого на сайті Американської торговельної палати (AmCham/USAID).

Згідно з результатами опитування, багато компаній зосереджені на розширенні чинного бізнесу, деякі з них планують відкривати нові торгові об’єкти або надавати професійні послуги для відбудови України.

Інші бачать можливості виходу на нові ринки, як в Україні, так і за кордоном, приділяючи особливу увагу питанням сталого розвитку та ESG-інвестування.

Відповіді показують, що існує значний інтерес до інвестування в Україну після війни з можливостями в різних секторах. Однак точний характер цих можливостей залежатиме від низки факторів: часу закінчення війни, геополітична ситуація та впровадження реформ, спрямованих на створення сприятливішого бізнес-середовища.

За даними опитування, відповіді свідчать про широкий спектр можливостей у таких секторах, як інфраструктура, сільське господарство, відновлювальна енергетика та джерела енергії, а також у таких сферах, як цифрова трансформація та інтеграція до ЄС.

Деякі респонденти визначили конкретні можливості, зокрема, відновлення заводів на окупованих територіях України, розвиток бізнесу поблизу Азовського та Чорного морів, а також готовність до державно-приватного партнерства.

Інші стверджують про необхідність створення сприятливішого бізнес-середовища, що стимулюватиме додаткові інвестиції. Відповіді вказують на зосередженість на відновленні та розширенні чинного бізнесу в Україні з акцентом на інфраструктуру та довгострокове зростання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-18 16:58:38