Україна і світ
Що не можна готувати на Великдень 2023
На Великдень є чимало традицій і обрядів. У це свято заведено веселитися, відпочивати і частуватись освяченими смаколиками. Проте є й заборони, яких дотримувалися наші предки.
Що не варто готувати на Великдень, розповідають Факти ICTV.
Що не можна вживати на Великдень
Загалом суворих обмежень на Великдень немає. Проте не рекомендується вживати:
- Гарячі страви – шашлик, смажене м’ясо.
- У цей день краще утримуватись від жирної їжі.
- Варто втриматися від міцного алкоголю: горілки, коньяку, віскі.
Для тих, хто дотримувався Великого посту, варто не спішити починати їсти “важкі” продукти. Краще звернути увагу на свіжі фрукти й овочі, молочні продукти, рідкі страви.
- Рибу та м’ясо краще почати вживати на 3-4 день.
- У перший тиждень після посту намагайтесь не їсти соуси і забагато масла, зокрема: кетчуп, майонез, гірчицю тощо.
- Уникайте кави і газованих напоїв.
- Обмежте смажені та мариновані страви.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-13 14:02:50