Веганські білки так саме ефективні в нарощуванні м’язової маси, як і м’ясо — дослідження
Дослідження британських учених Університету Ексетера показало, що використання веганського білка для нарощування м’язової маси так само ефективне, як і популярні види м’яса, які вже давно є ключовими інгредієнтами страв серед фанатиків фітнесу.
Команда вивчила мікопротеїн, отриманий із грибів. Дослідження складалося з двох етапів. На першому 16 здорових молодих людей дотримувалися триденної дієти, в рамках якої вони їли багаті білком страви, приготовані з м’яса або джерел мікопротеїну.
Зараз дивляться
На другому етапі 22 інших здорових молодих людини пройшли 10-тижневу прогресивну прогресивну програму тренувань з обтяженнями, дотримуючись всеїдної дієти з високим вмістом білка або веганської дієти, багатої на мікопротеїни.
З’ясувалося, що між двома групами не було суттєвої різниці в прирості м’язової маси. Інакше кажучи, веганська дієта, багата на мікопротеїни, дала такі самі результати в нарощуванні м’язової маси під час тренувань з обтяженнями, як і в тих, хто отримував білок із м’яса.
Обидві групи продемонстрували збільшення м’язів стегна на 8,3% під час експерименту.
– Тепер у нас є вагомі докази, щоб показати, що мікопротеїн є ефективною білковою їжею для підтримки підтримки підтримання та росту м’язів, – зазначають автори дослідження.
Які типи білків рослинного походження існують
Ось деякі з найпоширеніших типів веганських білків і продуктів, у яких вони містяться:
- соєвий білок (тофу, темпе, соєве молоко, едамаме):
- гороховий білок (горох, колотий горох); рисовий білок (коричневий рис);
- конопляний білок (насіння конопель);
- білок гарбузового насіння (гарбузове насіння);
- білок насіння чіа (насіння чіа);
- протеїн кіноа (кіноа, пластівці кіноа);
- білок нуту (хумус, нут, фалафель);
- мигдальний білок (мигдаль, мигдалеве молоко, мигдалеве масло);
- сочевичний білок (сочевиця, хумус, веганський сочевичний суп).
Є багато інших типів рослинних білків, таких як білок насіння соняшнику, білок арахісу і білок вівса.
Кожен тип білка має свій унікальний харчовий профіль і переваги, тому важливо обирати різні джерела білка, щоб забезпечити достатнє споживання всіх незамінних амінокислот та інших важливих поживних речовин, резюмують учені.
Джерело: Study Finds
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-09 09:07:35