Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Кожна шоста людина у світі страждає на безпліддя — ВООЗ

Згідно з 98-сторінковим звітом, опублікованим Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ), близько 17,5% дорослого населення світу, приблизно кожна шоста людина, в якийсь момент свого життя зіткнеться з безпліддям. Ці цифри є першими оцінками поширеності безпліддя більш ніж за десятиліття.

– Звіт розкриває важливу істину – безпліддя не робить відмінностей, – заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус.

За його словами, це показує масштаб безпліддя як проблеми суспільної охорони здоров’я в усьому світі та вказує на нагальну необхідність розширення доступу до профілактики, діагностики та лікування.

Зараз дивляться

Нові оцінки ґрунтуються на більш ніж 100 дослідженнях, проведених у період з 1990 по 2021 роки.

Показники співвідносні для країн із високим, середнім і низьким рівнем доходу, що дає змогу припустити, що безпліддя є серйозною проблемою для здоров’я в кожній спільноті, країні та регіоні світу.

У доповіді говориться, що безпліддя – це захворювання чоловічої або жіночої репродуктивної системи, що визначається неможливістю настання вагітності після 12 і більше місяців регулярних незахищених статевих контактів.

– Причини безпліддя різноманітні й часто складні, і це те, з чим стикаються як чоловіки, так і жінки, – сказав Тедрос.

Гендиректор ВООЗ також зазначив, що в більшості країн лікування безпліддя в основному фінансується з приватних джерел, що часто призводить до величезних фінансових витрат людей, які прагнуть стати батьками.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-04 08:53:15