Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Дії з’явилася можливість підписувати європейські документи онлайн: як це зробити

Українці зможуть підписувати європейські документи в електронному вигляді через Дію. Про нововведення розповів глава Мінцифри Михайло Федоров.

Так, для цього в сервіс впровадили Дія.Підпис-EU – послуга відповідає регламенту eIDAS ЄС. Це означає, що країни Європи зможуть упевнитися в достовірності онлайн-підпису.

Очільник Мінцифри закликає українців узяти участь у бета-тесті. Так, щоб оцінити новинку, потрібно оновити сервіс Дія до актуальної версії, і в застосунку з’явиться відразу два підписи – один для українського стандарту (ДСТУ), а другий для міжнародного (ECDSA). Сам процес підпису залишається колишнім.

Зараз дивляться

– Один клік очима, біометрія обличчя звіряється з біометрією в реєстрі – і ви укладаєте онлайн-контракт з іноземними партнерами, підписуєте заяву тощо, – заявив Михайло Федоров.

Під час бета-тесту підписати документ можна на ІD.GOV.UА та сервісі Вчасно.

– Взаємне визнання електронних підписів з ЄС – дуже важлива частина цифрової євроінтеграції. Ми на правильному шляху. Працюємо далі, – додав очільник Мінцифри.

Нагадаємо, що до 5 квітня українці оберуть через Дію журі на Євробачення 2023. Наразі за крісло змагається 10 українських артистів і знаменитостей. Переможець оцінюватиме виступи представників інших країн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-03 13:29:43