Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Відзавтра в лаврі розпочнеться робота з передачі будівель державі – Ткаченко

30 березня, у Києво-Печерській лаврі розпочне роботу спільна комісія з прийняття будівель у державне користування.

Про це заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченкона брифінгу у Харкові.

– Ніколи не йшлося про те, що там (у Києво-Печерській лаврі – ред.) припиниться монаше життя. Яке це буде монаше життя, подивимося далі.

Від завтра розпочинає роботу комісія, де будуть у тому числі представники митрополії, міністерства і заповідника, яка буде займатися прийманням тих будівель, що мають перейти від користування митрополією до користування держави. Процес буде поступовим, і я сподіваюся, що все буде нормально, – сказав він.

Ткаченко зазначив, що аналогічні процеси відбуватимуться і в інших областях України.

Зараз дивляться

– У Кременецькому заповіднику завершився термін користування одним із храмів. Ми зараз подали до суду, тому що місцеві священники не захотіли передавати (майно – ред.). Так само у нас є питання з принаймні двома храмами на території Чернігівського заповідника. Це старі храми XII століття. Тобто процес іде, – сказав міністр.

Нагадаємо, 10 березня, Українська православна церква (МП)на своєму сайті поширила документ-попередження від заповідника Києво-Печерська лавра про розірвання з ними договору про оренду території та будівель заповідника з 29 березня.

Документ констатує, що указом президента та постановою Кабміну була створена міжвідомча робоча група, яка встановила порушення монастирем умов про використання безплатно наданого державного майна.

Сьогодні, 29 березня у лаврі пройшла остання служба УПЦ МП. На неї зібралися сотні парафіян.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Після молитви митрополит Павло заявив, що його парафія не покине стіни Києво-Печерської лаври до закінчення всіх судових розглядів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-29 20:16:35