Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Гинули цілі родини! Трагічні історії жителів Харківщини

Понад 50 загиблих лише в одному будинку. Досі не відома точна кількість жертв авіаудару по висотці на вулиці Памʼяті в Ізюмі.

Рік потому колишні мешканці будинку та родичі загиблих зібралися на місці трагедії. Частина мешканців так і не знайшли своїх рідних, так і не змогли поховати їх.

Гинули цілі родини. До підвалу цієї 5-поверхівки приходили ховатися й з інших будинків — вціліти вдалося одиницям.

Михайло Яцентюк втратив сімох членів своєї родини: 97-річну тітку, дружину, доньку з зятем та трьох онуків: найменшій Арині було три з половиною роки. Усі разом вони ховалися у підвалі будинку.

Рік потому ті, хто жив у цій висотці або втратив тут рідних, зібралися на місці трагедії. Люди несли квіти, лампадки, на руїнах — імпровізовані меморіали памʼяті.

– Через місяць-півтора окупанти дали кран чи щось таке, і дозволили нашим хлопцям МЧС-нікам проводити розкопки. Бачила всі ці тіла. Куски тіл, куски. Облич не було ні в кого, – розповідає Тетяна Табакіна, мешканка Ізюма

З розтятих осель ось уже рік виглядають чийсь телевізор та швейна машинка, книжки та кухонні меблі.

За офіційними даними, Ізюм росіяни розбили на 80 відсотків. А потім — окупували.

– Я щодня приходив, помагав МЧС-нікам, розказував, де, що копати. Що я вам скажу, отакий наш “руській мір”. Прийшов, розгромив, розбомбив, нас побив, скільки доль загубив, скільки людей, – додав Михайло Яцентюк, мешканець Ізюма.

2023-03-11

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-11 15:30:51