Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Нищать колони росіян! Аеророзвідка про значення дронів на фронті

Нинішня війна – це передусім війна технологій. Ударні чи розвідувальні безпілотники сприяють ретельному очищенню нашої землі від окупантів і бережуть життя українських бійців.

На Запорізькому напрямку активно залучається підрозділ аеророзвідки, оснащений сучасними зразками коптерів – від робочих конячок Мавіків до штучних дорогих Матрісів.

Шанс і Птах – повітряні очі артилерії та піхоти. Вони мають власного композитивного сподвижника із чотириметровим розмахом крил – Довбуша. Запускати українського Довбуша можна з даху автівки.

– Зараз у нас все тримається на дронах. Коли ми були в 14-му році на фронті, у нас не було дронів, ми орієнтувалися на звук, на спалахи, – додає аеророзвідкник на псевдо Каста.

Ветеран АТО та комвзводу Дмитро під час початку цієї масштабної навали наводив українську арту, що колошматила колони росіян під Ізюмом. Вояк певен, що нинішня війна – війна технологій.

 – Як тільки супротивник починає вести вогонь, бійці виходять по радійки, кажуть – по нам стріляють, і це вже наша задача визначити – звідки по них стріляють. Варто переходити на дрони і не ризикувати людським життям, всюди, де це можна зробити, – розповідає Дмитро, командир взводу.

Ветеран АТО на псевдо ДіВіДі працює з дронами від 19-го. Запевняє, що за цей час не втратив жодної “пташки”.

Тривалість життя коптера на фронті, кажуть хлопці, приблизно місяць. Часто їх збивають з автоматів.

“Пташками” підрозділ забезпечений завдяки проєкту Армія дронів. Та доречна, кажуть і допомога волонтерів

2023-03-09

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-09 14:58:00