Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Зеленський про візит Байдена: Результати будуть відчутними на полі бою

Переговори з президентом США Джо Байденом у Києві 20 лютого були дуже змістовними. А їхній результат матиме вплив на ситуацію на полію бою в Україні.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час пресконференції з американським лідером.

За його словами, переговори спочатку відбувалися у форматі тет-а-тет, а згодом у розширеному форматі.

Зараз дивляться

Зеленський назвав візит Байдена “великою честю” для України. Президент додав, що цей перший за 15 років візит президента США до Києва є найважливішим за всю історію українсько-американських відносин, оскільки Україна зараз б’ється не лише за свою свободу, але й за свободу європейців та всього вільного світу.

– Сьогоднішні наші переговори були саме такими змістовними і такими важливими, як це вже стало традицією для відносин між нашими державами, – заявив Зеленський.

Він нагадав, що це вже його друга особиста зустріч із президентом США. Так, у грудні минулого року Володимир Зеленський відвідав Вашингтон, а сьогодні Джо Байден прибув до Києва.

– Результати цих візитів, безумовно, будуть відчутними на полі бою, в посиленні наших воїнів та звільненні наших територій. Рішення США щодо Abrams для України вже заклали таку основу для танкової коаліції. Історично важливим є наш прогрес щодо протиповітряної оборони, – наголосив Зеленський.

За його словами, темою обговорення була далекобійна зброя, а також озброєння, яке ще не отримала Україна.

– Це була розмова, яка дійсно наближає нашу спільну перемогу в цій війні. Ми можемо й маємо зробити так, щоб саме цей 2023 рік став роком перемоги, – зазначив Зеленський.

Український лідер уточнив, що неспровокована та злочинна війна РФ проти України, всієї Європи та демократичного світу має завершитися очищенням української землі від російської окупації та твердими довготривалими гарантіями безпеки.

За словами Зеленського зараз саме в Україні вирішується доля міжнародного порядку, заснованого на правилах.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Сьогодні ми ще раз зафіксували, що маємо спільне бачення щодо розвитку подій і перспектив у цій війні. Ми скоординували подальший тиск на країну-терориста, працюємо разом над посиленням санкцій як на двосторонньому рівні, так і в рамках G7, – додав президент.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-20 15:36:01