Україна і світ

2 рецепти сирної паски

28 квітня православні християни святкуватимуть Великдень у 2019 році. Сирна паска – традиційна страва на святковому столі разом із печеними пасками та писанками.

2 рецепти сирної паски

Рецепт класичної сирної сирої паски

Вам знадобиться:

  •  сир – 500г
  •  вершкове масло – 200г
  •  цукор – 1 склянка
  •  вершки – 1/2 склянки
  •  яйце (жовток) – 2-3 шт.
  •  родзинки (без кісточок), мигдаль (подрібнений) – по 1 ст.л.
  •  цукати, кардамон (мелений), ванілін – за смаком

Процес приготування класичної сирної паски:

  1. Розтираємо вершкове масло до білого кольору, в процесі додаємо жовтки. Цукор повинен повністю розчинитися.
  2. Двічі протираємо через сито сир з родзинками, мигдалем, цукатами і лимонною цедрою.
  3. Додаємо масу до вершкового масла і цукру і все ретельно перемішуємо.
  4. Викладаємо отриману масу в пасочницу, попередньо застелену трохи вологою марлею, закриваємо блюдцем.
  5. Ставимо в холодильник.

 Сирна паска – докладний рецепт приготування

Інгредієнти:

  • Склянка – 250 мл
  • 500 г сиру (краще домашнього, без крупинок)
  • 1/2 склянки цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1/2 склянки сметани (20-25%)
  • 100 г вершкового масла
  • 1/2 склянки родзинок
  • 1/2 склянки горіхів
  • 1/2 або 3/4 склянки цукатів

Прим. Рецепт розрахований на форму об’ємом 1 літр.

Для початку слід підготувати продукти для приготування сирної паски. Вершкове масло залиште при кімнатній температурі, щоб воно стало м’яким. Горіхи та цукати поріжте на шматочки.

Родзинки переберіть і залийте окропом на 10 хвилин. Потім злийте воду, відіжміть родзинки та дайте їм підсохнути.

2 рецепти сирної паски

Сир перетріть через дрібне сито, щоб він став однорідним. Якщо ви використовуєте сир із магазину, краще протерти його кілька разів.

Сметану змішайте з ванільним і звичайним цукром і розмішайте до повного розчинення цукру.

Додайте в сир солодку сметану та м’яке вершкове масло. Добре розмішайте, можна навіть із міксером. Насипте в сир горіхи, родзинки та цукати.

2 рецепти сирної паски

Форму для сирної паски поставте на тарілку і викладіть всередині марлю, а потім наповніть сирною масою. Краї марлі складіть зверху.

Притисніть форму з паскою вантажем (можна використовувати трилітрову банку з водою, закриту кришкою) і залиште у прохолодному місці на 10-12 годин. Сироватку з тарілки періодично зливайте.

Зніміть вантаж і поставте паску в холодильник на кілька годин, а краще на ніч. Готову сирну паску дістаньте з форми та прикрасьте.

  • 2 рецепти сирної паски

  • 2 рецепти сирної паски

  • 2 рецепти сирної паски

  • 2 рецепти сирної паски

  • 2 рецепти сирної паски

  • 2 рецепти сирної паски

  • 2 рецепти сирної паски

  • 2 рецепти сирної паски

  • 2 рецепти сирної паски

  • 2 рецепти сирної паски

  • 2 рецепти сирної паски

  • 2 рецепти сирної паски

  • 2 рецепти сирної паски

  • 2 рецепти сирної паски

  • 2 рецепти сирної паски

  • 2 рецепти сирної паски

  • 2 рецепти сирної паски

  • 2 рецепти сирної паски

  • 2 рецепти сирної паски

  • 2 рецепти сирної паски

  • 2 рецепти сирної паски

  • 2 рецепти сирної паски

  • 2 рецепти сирної паски

  • 2 рецепти сирної паски

  • 2 рецепти сирної паски

  • 2 рецепти сирної паски

Джерело ФАКТИ. ICTV
27.04.2019