Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Є домовленість про додаткові установки Patriot та ракети для них від Німеччини – Зеленський

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський провів розмову з канцлером Німеччині Олафом Шольцом щодо гарантії безпеки для України на шляху в НАТО.

Є домовленість про додаткові пускові установки Patriot та ракети для них від Німеччини. Це дуже важливо для захисту життя в Україні від російського терору, – повідомив Зеленський. 

Президент України виразив вдячність за готовність Німеччини до тривалої, багатолітньої підтримки України та нашого захисту свободи, за потужну військову допомогу, яку Німеччина надала Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ, окремо відзначивши останній пакет безпекової підтримки, що містить системи ППО, бронетехніку й артилерійські снаряди.

– Тривалі програми підтримки – це найкращий сигнал всім у світі, що наша Європа залишиться простором безпеки та миру, – зауважив глава держави.

Український президент наголосив, що сьогодні наша держава робить надзвичайно великий внесок у справу захисту миру, свободи та демократії на Європейському континенті, а 90% українців підтримують членство в НАТО.

Нагадаємо, сьогодні, 12 липня у Вільнюсі триває другий день саміту НАТО. Зеленський наголосив, що у сьогоднішньому порядку денному Україна має три пріоритети: гарантій безпеки, запрошення до Північноатлантичного блоку та постачання нового озброєння.

Джерело: Офіс президента

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-12 12:37:46