Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Європа готується до другої хвилі аномальної спеки. Температура підніметься вище рекордних 48,8C

Південна Європа готується до другої спеки за тиждень. У вівторок, 18 липня Італія, Греція та Іспанія, а також Марокко можуть побити температурні рекорди.

Про це пише британська газета The Guardian.

– Новий антициклон, який наблизився до регіону з Північної Африки в неділю 16 липня, може підняти температуру вище рекордних 48,8C (120F), які спостерігалися на Сицилії в серпні 2021 року, і слідує за хвилею спеки Цербера минулого тижня, – зазначають журналісти. 

Як повідомляє Європейське космічне агентство (ESA) наступного тижня, під час хвилі спеки, названої Хароном на честь грецького міфологічного човняра, який переправляв душі в підземний світ, може статися найспекотніша температура, яка коли-небудь була зареєстрована в Європі.

– Кліматична криза, спричинена діяльністю людини, посилює екстремальні погодні умови в усьому світі, спричиняючи частіші та смертельні лиха, від спеки до повеней і лісових пожеж, – йдеться у повідомленні. 

У понеділок, 17 липня Всесвітня метеорологічна організація заявила, що планета пережила найспекотніші дні за всю історію спостережень у перші кілька днів липня після червня, який був найспекотнішим за всю історію спостережень, згідно з ESA.

Скриншот/Ventusky.com

У нещодавно опублікованому дослідженні в Nature Medicine, повідомляється, що понад 60 000 людей померли через торішню літню спеку по всій Європі. Причому найвищий рівень смертності спостерігався в Італії, Греції, Іспанії та Португалії.

Джерело: The Guardian

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-17 11:26:44