Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як приготувати рагу – смачний та легкий рецепт

Рагу – популярна та смачна страва з мʼяса та овочів. Особливість страви у тому, що її тушкують на повільному вогні протягом тривалого часу, в результаті, м’ясо стає м’яким та соковитим, а овочі набувають вишуканого смаку.

Як потрібно готувати рагу, аби страва вийшла смачною та поживною, читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Домашнє рагу з мʼясом та овочами – рецепт

Для приготування рагу, вам знадобиться:

  • свинина – 0,5 кг;
  • картопля – 1 кг;
  • кабачки – 1 шт;
  • перець болгарський – 3 шт;
  • помідори – 4 шт;
  • морква – 2 шт;
  • цибуля ріпчаста – 3 шт;
  • часник – 5 зубчиків;
  • томатна паста – 5 ст.л;
  • кріп, петрушка;
  • олія рослинна;
  • сіль, перець чорний мелений;
  • лавровий листочок.

Як готувати?

  1. Спершу підготуйте усі овочі: почистьте та наріжте картоплю, моркву та цибулю. Помідори, кабачки та болгарський перець ретельно помийте та теж наріжте невеликими шматочками.
  2. Вимийте та наріжте свинину на середні шматки. Розігрійте сковорідку, додайте олії та обсмажте свинину до появи рум’яної скоринки. Додайте до мʼяса цибулю та моркву та обсмажуйте усе разом 5-7 хв.
  3. Свинину разом з овочами перекладіть у велику каструлю.
  4. На тій самій сковорідці обсмажте картоплю до появи румʼяної скоринки. Та теж перекладіть у каструлю до свинини та інших овочів.
  5. Тепер обсмажте кабачок та додайте його до інших овочів.
  6. Каструлю з мʼясом та овочами поставте на маленький вогонь, додайте трішки води та томатної пасти. Та залиште тушкуватися на 2-5 хв.
  7. Паралельно наріжте мілко помідори та болгарський перець. Киньте овочі в каструлю та ретельно перемішайте.
  8. Посоліть, поперчіть, додайте лавровий лист та влийте склянку води у каструлю. Також можна додати ще томатної пасти.
  9. Накрийте рагу кришкою та почекайте, поки маса закипить.
  10. Тепер зменште вогонь та тушкуйте рагу 30-40 хв, поки соус не загусне.
  11. В кінці наріжте кріп та петрушку, додайте в блюдо.
  12. Перемішайте рагу, протушкуйте ще кілька хвилин та вимкнути вогонь. Наприкінці додайте до страви подріблений часник та почекайте ще 5-10 хв.

По закінченню часу можна куштувати рагу. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-24 16:40:10