Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як почистити комп’ютер від пилу: покрокова інструкція

Несправність комп’ютера – це справжній стрес для користувача. Багато хто відразу починає панікувати з приводу можливої втрати особистої інформації. Щоби знизити ймовірність поломки, потрібно час від часу виконувати профілактичне чищення комп’ютера. Як почистити комп’ютер від пилу – читайте у матеріалі.

Як часто потрібно чистити комп’ютер від пилу

Чистити системний блок багато фахівців рекомендують хоча б раз на рік. А найкраще – кожні 5-6 місяців. Якщо ви не знаєте, чи потрібно точно чистити ПК, візьміть до уваги збільшення шумів і температури. В особливо запущених випадках ви можете помітти падіння продуктивності, мимовільні перезавантаження та відключення, а також смуги на екрані.

Що не можна робити під час чищення комп’ютера від пилу

Багато людей чистять ПК за допомогою пилососа. Але це робити категорично не можна. Адже пластикова насадка та швидкий рух пилу можуть призвести до утворення статичної електрики, що ушкоджує материнську плату. Краще також не чистити комп’ютер за допомогою мокрих ганчірок, струменя води.

Як почистити комп’ютер від пилу: покрокова інструкція

  1. Вимкніть комп’ютер і від’єднайте кабель живлення. Перемістіть його в місце, яке добре провітрюється. В іншому разі увесь пил, який ви видаляєте, знову осяде на комп’ютері.
  2. Протріть корпус зовні трохи вологою тканиною.
  3. Зніміть бічні або передні панелі корпусу, а потім за допомогою балончика зі стисненим повітрям видаліть пил з будь-яких фільтрів пилу.
  4. Дно корпусу витріть за допомогою ганчірки (сухої).
  5. Огляньте комп’ютер і протріть всі брудні ділянки, які залишилися.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-30 19:01:53