Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ювентусу повернули 15 очок після апеляції – на якому місці команда у Серії А

Туринському Ювентусу повернули 15 очок у чемпіонаті Італії, що підняло стару сеньйору на третю сходинку у турнірній таблиці та дозволило їй претендувати на місце у Лізі чемпіонів наступного сезону.

Про це повідомляє видання Associated Press.

Ювентусу повернули очки до нового судового розгляду після тригодинного слухання. Саму справу повернули до апеляційного суду футбольної федерації.

Є припущення, що судовий розгляд не завершиться у цьому сезоні, і у випадку санкцій проти клубу, їх перенесуть на наступний сезон чемпіонату.

Нині Ювентус піднявся із сьомого місця таблиці Серії А на третє, відстаючи на два очки від Лаціо, який йде другим, а також випереджаючи на три очки четверту у турнірному становищі Рому. Чинний чемпіон Мілан випав з першої четвірки і наразі йде п’ятим.

У січні Ювентус оштрафували на 15 очок у чемпіонаті Італії через справу, що пов’язана з фінансовими махінаціями. Під підозру потрапили 15 людей, зокрема президент клубу Андреа Аньєллі. В результаті керівництво туринців, включаючи Аньєллі, пішло у відставку. Щодо Аньєллі, то йому заборонено займатися футбольною діяльністю.

Прокуратура вимагала від суду штраф у дев’ять очок, однак той покарав туринський клуб більшим зняттям.

Ювентус заперечував порушення і подав апеляцію до вищого спортивного суду Італії при Італійському олімпійському комітеті.

Водночас, кілька відсторонень залишилися в силі. Йдеться про Аньєллі та директора Тоттенгема Фабіо Паратічі – їхні апеляції відхилили. А ось Павел Недвед був одним із шести колишніх членів правління, чиї апеляції були задоволені.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-20 23:28:26