Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

що заплановано на другий день саміту

У середу, 12 липня, проходить другий день саміту НАТО у Вільнюсі. Очікується, що партнери оголосять про посилення військової підтримки та приймуть важливі рішення щодо майбутнього України в Альянсі.

Чого чекати від другого дня саміту НАТО у Вільнюсі – у матеріалі Фактів ICTV.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що першим пріоритетом другого дня є оборона України та зброя для українських захисників.

Він анонсував двосторонні зустрічі з американськими, канадськими, німецькими, британськими, нідерландськими, японськими та іншими партнерами.

ЗМІ також повідомляли, що країни Групи семи підготували довгострокові безпекові гарантії України, підписання яких відбудеться сьогодні.

Також на полях саміту о 13:00 почнеться інавгураційне засідання Ради Україна-НАТО, в ньому візьме участь і президент Зеленський.

Ключовою ціллю створення Ради є координація відносин України з Північноатлантичним альянсом та зміцення партнерства.

За словами генсека Альянсу Єнса Столтенберга, Рада Україна  НАТО є структурою “глибшого співробітництва і відображатиме посилення політичного партнерства, відносин між Україною і союзниками по НАТО”.

Планується, що під час саміту буде ухвалено рішення щодо багаторічного пакету підтримки України з метою забезпечення переходу з радянських техніки та стандартів до натовських, “щоб ЗСУ були повністю сумісні із союзниками”.

Окрім того, на саміті планується зустріч Зеленського з президентом США Джо Байденом.

Зокрема, під час зустрічі обговорюватимуться відносини НАТО з Україною і шлях до її майбутнього членства.

Раніше радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван зазначав, що йде “активна дискусія” щодо критеріїв, які Україна має виконати, щоб стати членом військового блоку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-12 10:06:37