Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чому в РФ скасували марші Безсмертного полку на 9 травня – дані розвідки Британії

Влада РФ цього року скасувала пропагандистську акцію Безсмертний полк, яка зазвичай відбувалася 9 травня. Ймовірно, рішення ухвалили, щоб не демонструвати масштаби втрат у повномасштабній війні проти України.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані британської розвідки.

Відомство звертає увагу, що Росія щосили намагається зберегти послідовність у ключовому наративі, який використовує для виправдання агресії: що начебто вторгнення в Україну “аналогічне радянському досвіду у Другій світовій війні”.

18 квітня 2023 року російські пропагандистські ЗМІ оголосили про скасування цього року так званих маршів пам’яті Безсмертний полк, начебто “з міркувань безпеки”.

– Насправді влада, швидше за все, була стурбована тим, що учасники підкреслять масштаб нещодавніх втрат РФ, – зазначили в розвідці.

Відомство нагадує, що перед скасуванням акції засновник ПВК Вагнера Євгеній Пригожин публічно поставив під сумнів, чи є в Україні “нацисти”, що суперечить виправданню війни, яке вигадали в Кремлі.

Російська влада продовжує спроби об’єднати своє населення довкола міфів про 1940-ві роки, констатує розвідка. Наприклад, 12 квітня пропагандистське агентство РИА Новости повідомило про начебто “унікальні” документи з архівів ФСБ, які “свідчать про причетність нацистів до вбивства 22 тис. поляків під час Катинської різанини 1940 року”.

Насправді ж відповідальність за цей злочин несе попередник ФСБ – НКВС. Розвідка нагадує, що в 2010 році Держдума РФ офіційно засудила радянського диктатора Йосипа Сталіна за наказ про вбивства.

Як відомо, в Росії скасовують військові паради до 9 травня, пояснюючи це “проблемами з безпекою”. Парад скасували і в тимчасово окупованому Криму.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-22 10:58:02